Ghid de nutriţie: Cum să preparăm zacusca
0
Poţi prepara o zacuscă gustoasă şi sănătoasă dacă respecţi cât mai mult reţeta tradiţională şi dacă nu prăjeşti legumele. Află câteva secrete de la specialistul nostru în nutriţie.
Foloseşte multe legume
Zacusca este o sursă bună de vitamine în sezonul rece, atunci când consumăm mai puţine legume proaspete. Pentru a fi bogată în vitamine, ea ar trebui preparată din cât mai multe legume. Ca să păstrezi proprietăţile nutritive ale legumelor, nu le prăji.
Evită uleiul de floarea-soarelui
Foarte importante sunt grăsimile pe care le folosim la preparare. Uleiul de floarea-soarelui are un raport dezechilibrat al acizilor graşi Omega 3, cu efecte benefice, antiinflamatorii, şi Omega 6, cu efecte proinflamatorii.
El conţine o cantitate mare de acizi graşi Omega 6 şi contribuie astfel la apariţia a numeroase boli. Alege în locul lui uleiul de măsline, care nu trebuie să fie extravirgin. Foloseşte sare şi zahăr în cantităţi mici. Unele soiuri de ardei şi de roşii sunt suficient de dulci încât să nu mai trebuiască să adăugăm zahăr.