Conopida combate depresia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legumă din familia cruciferelor, conopida are un aport caloric redus (30 de calorii la 100 g, este o valoroasă sursă de vitamine (conţine vitamine din complexul B şi vitamina C) şi de minerale (potasiu, fosfor, zinc şi magneziu).

Conopida stimulează producţia de anticorpi şi de hemoglobină în corp şi protejează împotriva astmului, migrenei şi depresiei. Dieta bogată în conopidă îmbunătăţeşte sănătatea pielii şi a mucoaselor şi echilibrează concentraţia de grăsimi în sânge.Un studiu realizat de cercetătorii americani a arătat că un consum crescut de conopidă scade riscul de cancer gastric şi de colon.

Reţeta săptămânii

Supă de conopidă cu chefir
Timp de preparare: 40 de minute
Calorii: 80/porţia
Ingrediente: O conopidă, 3 linguriţe de ulei de măsline, un morcov, 2 cartofi tocaţi, un litru de supă de legume, 50 g chefir, pătrunjel după gust.

Preparare: Bucheţelele de conopidă se înăbuşe în apă. Restul conopidei se toacă mărunt şi se căleşte în ulei timp de două minute alături de celelalte legume tăiate cubuleţe. Apoi, se adaugă bucheţelele de conopidă, supa şi pătrunjelul şi se lasă să fiarbă. Supa se serveşte asezonată cu chefir.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite