28.000 de adolescente române devin anual mame

0
Publicat:
Ultima actualizare:
28.000 de adolescente române devin anual mame
28.000 de adolescente române devin anual mame

În România, în fiecare an sunt înregistrate peste 28.000 de naşteri în rândul adolescentelor cu vârste până în 19 ani, dintre care 551 devin mame înainte de 15 ani.

Conform unui raport al Uniunii Europene, aceste cifre plasează ţara noastră pe locul doi în Europa, după Marea Britanie (50.160 naşteri) din acest punct de vedere.

Număr crescut de avorturi

Şi în ceea ce priveşte avorturile, cifrele sunt alarmante, peste 17.000 din adolescente apelând la această soluţie pentru a scăpa de o sarcină nedorită.

Statisticile au fost prezentate în cadrul campaniei „Viaţa Ta, Opinia Ta: Discută despre Contracepţie“, lansată cu ocazia Zilei Mondiale a Contracepţiei, marcată la data de 26 septembrie.

La nivel european, 35 la sută din tineri cred că metoda „coitului întrerupt“ este eficientă, deşi aceasta are un grad ridicat de risc de sarcină. În plus, 28 la sută nu au vorbit cu primul lor partener sexual despre contracepţie, 16 la sută din aceştia spunând fie că sunt prea stânjeniţi, fie că au presupus că partenerii lor se ocupaseră de acest aspect.

„Fiecare generaţie nouă are nevoie de educaţie sexuală, întrucât tinerii nu au suficiente abilităţi de comunicare cu partenerul sau nu au posibilităţi de a accesa serviciile medicale de asistenţă, care le pot oferi informaţiile de care au nevoie“, a spus Adina Manea, director de programe în cadrul Fundaţiei Tineri pentru Tineri. De astăzi, adolescenţii au la dispoziţie informaţii complete despre contracepţie pe website-ul www.your-life.ro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite