Vitaminele previn răcelile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curele cu fructe şi legume ne pregătesc organismul pentru sezonul rece

Potrivit medicilor, timp de o lună trebuie să urmăm o cură de vitamine, magneziu şi zinc pentru întărirea corpului împotriva răcelilor.

În sezonul rece, când corpul resimte acut lipsa soarelui şi a alimentelor hrănitoare din timpul verii, fiecare dintre noi trebuie să urmeze un tratament pe bază de vitamine pentru a ajuta sistemul imunitar să facă faţă bolilor specifice: răceli, viroze, dureri în gât, tuse. Specialiştii susţin că organismul trebuie pregătit încă din timpul verii pentru lunile reci, prin consumarea a cât mai multor legume şi fructe.

„La începutul sezonului rece, timp de o lună trebuie să se urmeze o cură de vitamine şi preparate pe bază de Echinacea pentru întărirea imunităţii organismului”, a explicat dr. Gabriela Mărgineanu, medic de familie la Andreea Medical Center din Bucureşti.
Potrivit acesteia, pentru combaterea stării depresive care ne încearcă în această perioadă este bine să apelăm la complexul de vitamine B.

“După cura de vitamine care trebuie realizată timp de o lună, se poate opta şi pentru Oscillococcinum, câte o tabletă pe săptămână, pentru întregul anotimp rece", a precizat dr. Mărgineanu. În funcţie de organism, dar şi de vârstă şi de nevoile corpului, printre vitaminele care ne ajută să trecem cu bine peste lunile reci se numără vitamina A, vitamina C, zincul, seleniul, magneziul şi complexul de vitamine B.

Lista de vitamine şi minerale indicate

Vitamina A întăreşte sistemul imunitar şi îmbunătăţeşte vederea. Aceasta se găseşte în lactate, în uleiul de peşte, în  caise şi în spanac.

Vitamina B6 este necesară pentru eliberarea de energie din proteine şi pentru întărirea sistemului nervos. Se găseşte în ouă,  în făină integrală, în pâine şi în soia.

Vitamina C este vitală în procesul de creştere şi esenţială pentru întărirea dinţilor, a oaselor şi a gingiilor.

Vitamina D ajută la absorbţia de calciu şi fosfor, menţinând în acest fel sănătatea dinţilor, a oaselor şi a sistemului nervos. O asimilăm când consumăm lapte, gălbenuşuri de ou şi ulei de peşte.

Magneziul ajută îmbunătăţirea funcţiei nervilor şi a muşchilor, inclusiv reglarea bătăilor inimii.

Vitamina C este vitală în procesul de creştere şi esenţială pentru întărirea dinţilor, a oaselor şi a gingiilor

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite