Vitaminele în exces pot scurta viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumate frecvent fără indicaţia medicului, suplimentele alimentare dau peste cap mecanismul natural de apărare a organismului, ceea ce duce la scurtarea şansei de viaţă, arată studii

Consumate frecvent fără indicaţia medicului, suplimentele alimentare dau peste cap mecanismul natural de apărare a organismului, ceea ce duce la scurtarea şansei de viaţă, arată studii recente.

Doctorii recomandă consumul de vitamine ajutătoare numai în cazuri excepţionale, când organismul este mult prea slăbit pentru a lupta cu factorii nocivi din mediu.

Mai mult, obiceiul de a lua suplimente în perioada rece nu are suport ştiinţific, spun specialiştii. ”Suplimentele ar trebui luate când organismul este supus unui stres (chirurgical, boală etc.)”, subliniază medicul nutriţionist Ciprian Constantin, de la Fundaţia pentru Alimentaţie Sănătoasă.

Aflaţi din suplimentul de sănătate de joi al ziarului ”Adevărul” mai multe informaţii despre modul corect de administrare a suplimentelor şi riscurile la care vă expuneţi când le consumaţi. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite