Vitamina E poate proteja impotriva bolii Parkinson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alimentele bogate in vitamina E pot reduce riscul aparitiei bolii Parkinson, arata un studiu al cercetatorilor canadieni. "Datele noastre sugereaza ca o dieta bogata in vitamina E protejeaza

Alimentele bogate in vitamina E pot reduce riscul aparitiei bolii Parkinson, arata un studiu al cercetatorilor canadieni. "Datele noastre sugereaza ca o dieta bogata in vitamina E protejeaza organismul impotriva acestei afectiuni. Mai multe studii care au cercetat daca vitaminele C, E si betacarotenul au un impact asupra dezvoltarii unor maladii degenerative au aratat ca doar suplimentele de vitamina E micsoreaza acest risc. in schimb, se pare ca vitamina C si betacarotenul nu au nici un efect protector", a declarat dr. Mayhar Etminan, unul dintre cercetatori. Parkinsonul este o afectiune cronica, neurodegenerativa, care afecteaza unu la suta din persoanele trecute de 65 de ani. Boala apare cand celulele creierului responsabile de producerea dopaminei nu mai functioneaza si mor. Printre simptomele acestei afectiuni se numara tremuratul, miscarea greoaie, coordonarea defectuoasa a miscarilor si pierderea echilibrului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite