Vino la crosul „Click! Sănătate“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care vor participa la concurs pot câştiga biciclete şi aparate de masaj la cros. Duminică, de la 10.00, în Piaţa Charles de Gaulle, se va da startul unui concurs de alergare la care sunt aşteptaţi atât copiii, cât şi adulţii.

Cei care participă ar trebui să mănânce de dimineaţă, să se hidrateze bine şi să facă o scurtă încălzire înainte de alergare. Înscrierile pentru crosul „Click! Sănătate", organizat în colaborare cu Federaţia Română de Atletism, au loc începând cu ora 7.30, la intrarea în parcul Herăstrău. Participanţii trebuie să aibă la ei un talon care se găseşte în revistele „Click! Sănătate", „Click! pentru femei", cât şi în ziarele „Adevărul" şi „Click!" de astăzi şi de mâine. Dacă nu ai obţinut încă talonul, poţi găsi la faţa locului revista „Click! Sănătate".

Participanţii la cros au şansa de a câştiga unul dintre premiile puse în joc (12 biciclete, 12 abonamente la sală şi alte premii surpriză). Printre vedetele care vor întreţine atmosfera după cros, începând cu ora 12, se numără Crush & Alexandra Ungureanu, Raluka şi AlexUnder Base feat Lys.

Încălzirea, indicată înainte de cros

Pregătirea înainte de cros previne accidentările. De aceea, este indicat să vii cu cel puţin jumătate de oră înainte de start, pentru a te încălzi cu exerciţii uşoare, cum sunt alergările pe loc. ,,Chiar şi cu o săptămână înainte este indicat să se facă mişcare (alergare, plimbare cu rolele, plimbare alertă) câte 30 de minute în fiecare zi. Recomandate sunt şi exerciţiile pentru mobilitate şi cele de respiraţie", ne-a precizat  Florentina Opriş, realizatoarea emisiunilor „Sport, dietă şi o vedetă" şi „Sport cu Florentina".

După cros, bea multă apă!

Pe lângă pregătirea fizică, importantă este şi alimentaţia, care ar trebui să fie bogată în alimente care dau energie. „Micul dejun este alcătuit din cereale integrale şi un iaurt. Şi combinaţia dintre pâine, miere şi ceai este bună. Trebuie însă evitate mâncărurile greu digerabile (ouă, brânză etc.), iar pentru cină mâncărurile uşoare (legume, peşte)", recomandă Florentina Opriş. Imediat după cros, este bine să bei multă apă, ca să înlocuieşti pierderile de lichide.

image

Citiţi mâine în „Adevărul Sănătate"

- Dosar: Viaţa sexuală, un barometru al stării de bine
- Ce legătură există între starea fizică, respectiv psihică şi satisfacţia pe acest plan
- Soluţii terapeutice în caz de probleme de dinamică sexuală
- Care sunt factorii cu influenţă directă asupra libidoului
- Reportaj:  Cum se „şterge" prin terapie o experienţă traumatizantă
- Diabetul este parţial o consecinţă a evoluţiei
- 5 zarzavaturi cu beneficii fel şi fel
- Unt sau margarină, ce alegi?

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite