Vinetele, bune pentru tensiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Originare din India, vinetele sunt folosite de mii de ani şi ca medicament. Întrebuinţarea lor tradiţională ca tratament împotriva cancerului are un suport valabil, deoarece conţin substanţe recunoscute ca inhibitori anticancerigeni.

„Studiile demonstrează că vinetele sunt un adevărat izvor de sănătate: au o acţiune relaxantă, tonifică organismul şi-l purifică, ajută la reducerea nivelului colesterolului şi reglează tensiunea arterială", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Aportul de vitamine (A, B1, B2, C), alături de minerale, în top fiind potasiul, urmat de calciu, de fosfor, de magneziu, recomandă dieta cu vinete în curele de detoxifiere, în regimul diabeticilor, astmaticilor şi supraponderalilor. Doar persoanele care suferă de artrită reumatoidă trebuie să consume cu moderaţie preparatele cu vinete.

Reţeta săptămânii Vinete cu salvie şi cimbru

Ingrediente: 4 vinete mici, 4 linguri de cimbru, 2 linguri de salvie, 4 căţei de usturoi tocaţi mărunt, 10 linguri de pesmet, sucul de la 4 roşii, 4 linguri de supă, 4 linguri de pătrunjel tocat mărunt.

Preparare: Tăiaţi vinetele în două, pe lungime, scobiţi miezul şi amestecaţi-l cu toate ingredientele. Apoi, cu o lingură, umpleţi jumătăţile de vinete cu compoziţia obţinută şi puneţi-le la cuptor într-o tavă unsă şi presărată cu făină.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite