Vin de coacăze negre
0Cantităţi: 3 kg coacăze negre (de preferinţă), 2 l vin roşu (de ţară), 800 g zahăr.Preparare: coacăzele se presează bine, cu un storcător; turnăm vinul roşu şi lăsăm amestecul la
Cantităţi: 3 kg coacăze negre (de preferinţă), 2 l vin roşu (de ţară), 800 g zahăr.
Preparare: coacăzele se presează bine, cu un storcător; turnăm vinul roşu şi lăsăm amestecul la macerat într-un loc întunecos şi rece timp de 24 de ore. Filtrăm apoi sucul printr-un tifon, după aceea îl punem în alt vas şi adăugăm 800 g zahăr. Apoi îl fierbem timp de 10 minute la foc mic. Lăsăm să se răcească, îl filtrăm şi îl îmbuteliem în sticle închise la culoare. Pentru a fi siguri că vinul rezistă, fără să fermenteze, vom fierbe sticlele în bain-marine.