Vederea înceţoşată poate ascunde afecţiuni grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astfel, cauzele pot fi afecţiunile neurooftalmologice care ascund boli mult mai grave: scleroză în plăci, tumori cerebrale, anevrisme, malformaţii arteriovenoase, accidente vasculare cerebrale.

Astfel, cauzele pot fi afecţiunile neurooftalmologice care ascund boli mult mai grave: scleroză în plăci, tumori cerebrale, anevrisme, malformaţii arteriovenoase, accidente vasculare cerebrale. "Pentru a pune un diagnostic corect este nevoie de un examen neurooftalmologic complet, însoţit de o serie de investigaţii de mare fineţe (computer tomograf, rezonanţă magnetică nucleară, angiografii)", mai spune dr. Adriana Constantinescu.
În afecţiunile cerebrale, tulburările se agravează
Dacă în cazul migrenelor, care afectează între 15-20 la sută din populaţie, simptomatologia dispare, chiar dacă se repetă în timp, în cazul altor afecţiuni cerebrale, tulburările vizuale persistă şi chiar se agravează. În unele cazuri, afectarea vederii este însoţită şi de vederea dublă. În funcţie de manifestările bolii şi de rezultatele investigaţiilor, se pot solicita consulturi de neurologie, neurochirurgie, ORL, pentru a se stabili atitudinea terapeutică adecvată. Din cauză că multe din aceste boli pot duce la infirmităţi majore este necesară depistarea lor în stadii precoce. De aceea, orice tulburare de vedere trebuie considerată un semnal de alarmă.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite