Vaccinul antigripal universal, în proiect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii de la Şcoala de Medicină „Mount Sinai“ din SUA dezvoltă un nou tip de vaccin care acţionează împotriva mai multor tulpini de virusuri gripale.

Potrivit specialiştilor, vaccinurile disponibile protejează doar împotriva virusurilor care circulă într-un anumit sezon, această descoperire eliminând necesitatea de a repeta anual imunizarea antigripală.

Eficacitatea acestui nou vaccin constă în faptul că, spre deosebire de vaccinurile actuale care produc anticorpi la capul globular al unei molecule aflate pe suprafaţa virusului şi care se modifică în funcţie de fiecare tulpină în parte, el este produs fără a se folosi acest cap globular.

Testele au arătat că, în acest fel, răspunsul imun al organismului este semnificativ mai crescut, protejând chiar şi împotriva viremiei cu potenţial letal.

Sunt necesare teste suplimentare

Deşi în prezent încă se lucrează la dezvoltarea noului vaccin antigripal şi este nevoie de teste suplimentare pentru a putea fi pus pe piaţă, cercetătorii preconizează că, în curând, o singură vaccinare va oferi protecţie timp de mai multe sezoane de epidemie gripală.

În plus, aceştia spun că există şi premisa creării unui vaccin antipneumococic universal, precum şi unui vaccin antiHIV.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite