Vaccin util în tratamentul tumorilor cerebrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Speranţa de viaţă a bolnavilor cu cancer cerebral  ar putea fi prelungită cu ajutorul acestui vaccin
Speranţa de viaţă a bolnavilor cu cancer cerebral ar putea fi prelungită cu ajutorul acestui vaccin

Un nou vaccin experimental aproape dublează şansele de supravieţuire în cazul persoanelor diagnosticate cu cea mai gravă formă de cancer cerebral, glioblastomul.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la Centrul de studiu al tumorilor cerebrale din cadrul Universităţii „Duke" din SUA. Astfel, aceştia au observat că dacă este administrat alături de terapia clasică, acest vaccin acţionează prin blocarea unei mutaţii a genei EGFRvIII, ce contribuie la dezvoltarea tumorilor din zona creierului.

Distruge celulele canceroase

Rezultatele studiului au arătat că, în 17 din 18 cazuri, administrarea acestui vaccin are drept rezultat eliminarea tuturor celulelor canceroase care conţin mutaţii ale genei EGFRvIII şi, în plus, stimulează răspunsul imun al organismului la jumătate din persoanele vaccinate.

Astfel, în urma testelor, s-a demonstrat că în acest fel speranţa de viaţă a persoanelor cu tumori cerebrale creşte cu 15 până la 26 de luni. De asemenea, după operaţia de îndepărtare a tumorilor, persoanele vaccinate beneficiază şi de o prelungire a perioadei de recurenţă a bolii, de 14,2 luni, comparativ cu cele care nu au primit vaccinul şi în cazul cărora tumorile au reapărut la 6,3 luni după intervenţie. 

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite