VIDEO Noi studii arată ca bronzul de solar produce cancer de piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Noi studii arată ca bronzul de solar produce cancer de piele
VIDEO Noi studii arată ca bronzul de solar produce cancer de piele

Multe femei vor să aibă bronz şi în sezonul de iarnă, motiv pentru care frecventează solarele, dar riscul pe care şi-l asumă este unul foarte mare. Studii recente demonstrează clar că bronzul de solar are mari şanse de a duce la apariţia cancerului de piele mai târziu în viaţă.

La fel cum s-a demonstrat că fumatul produce cancer de plămâni, o nouă cercetare arată clar că solarele duc la o formă foarte gravă de cancer de piele.

Persoanele care apelează la această formă de bronz pe durată sezonului de iarnă plătesc cu propria sănătate pentru culoarea dorită. O analiză din 2006 demonstrează că o persoană care se duce frecvent la solar dezvoltă până la vârsta de 30 de ani un risc de 75% de cancer decât cineva care nu foloseşte aceste paturi.

Totuşi acest risc nu-i impedică pe mulţi clienţi să folosească bronzul artificial. Mulţi oameni se arată dezinteresaţi de posibilitatea crescută de a face cancer şi continuă să frecventeze saloanele aproape zilnic.

Doctorul Michael Sabel de la Centrul de Cancer al Universităţii din Michigan se arată îngrijorat de atitudinea oamenilor "Cancerul de piele este una dintre bolile care se dezvoltă cel mai repede, iar melanomul este una dintre tumorile cele mai periculoase".

La fel ca şi fumatul, o expunere la radiaţiile ultraviolete A şi B ((UVA and UVB) pe care le transmite bronzul de solar -  nu iau forma cancerului decât mai târziu în viaţă. Agenţia Internaţională de Cercetare a Cancerului a făcut acest anunţ imediat după ce rezultatele au arătat că, în urma testelor pe cobai, dar şi a dovezilor umane, razele UVA şi UVB distrug pielea, ducând la o formă gravă de cancer, care cu greu poate fi vindecată.


Fundaţia Americană a bolnavilor de cancer a spus că trei din patru cazuri de cancer de piele sunt provocate de malanom şi este a doua formă de cancer cea mai răspândită la femeile cu vârste între 20 şi 30 de ani.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite