Usturoiul diminueaza colesterolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Efectele consumului de usturoi sunt benefice si variaza de la diminuarea nivelului de lipide si al colesterolului, pana la inhibarea agregarii trombocitelor si la efectul antibacterian. Specialistii

Efectele consumului de usturoi sunt benefice si variaza de la diminuarea nivelului de lipide si al colesterolului, pana la inhibarea agregarii trombocitelor si la efectul antibacterian. Specialistii cred ca aceste efecte se datoreaza continutului mare de compusi de sulf prezenti in usturoi. "Alil tiosulfatii reprezinta un grup de compusi organici cu sulf care prezinta un chimism unic si care sunt responsabili de mirosul picant, caracteristic al usturoiului", ne spune prof. dr. ing. Rodica Segal, de la Fundatia Pentru Alimentatie Sanatoasa (FPAS). "De aceea, a aparut un numar mare de capsule si pilule, ba chiar anumite produse care nu prezinta la utilizare mirosul caracteristic de usturoi. Totusi, trebuie verificat continutul acestor produse in alil-tiosulfati, atunci cand le cumparam. Cantitatea de compus activ si nu pretul ar trebui sa ne ghideze. Conditiile de cultivare pot afecta mult calitatile usturoiului".

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite