Urzica-moartă, un excelent depurativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se înrudeşte cu urzica, dar în scop terapeutic se folosesc doar florile, care au efect depurativ, emolient, astringent, antidiareic şi sedativ.

„Urzica-moartă conţine mucilagii, flavonoizi, ulei volatil, săruri de potasiu şi este un excelent depurativ. Mai mult, o cură cu ceaiuri de urzică-moartă este indicată în tulburări gastrointestinale, în afecţiuni respiratorii (bronşită) şi ale aparatului urinar. În acelaşi timp, urzica-moartă poate fi asociată cu tratamentul clasic în caz de afecţiuni ginecologice sau de boli ale prostatei", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Mod de administrare

Infuzia: Se prepară dintr-o linguriţă de plantă (flori şi frunze), care se infuzează zece minute într-o cană cu apă clocotită. Ca depurativ, se beau câte trei căni pe zi, un interval de 18 zile.

Tinctura: Zece linguri de flori de urzică-moartă se macerează în 500 ml de ţuică timp de două săptămâni, după care se filtrează şi se păstrează în sticluţe mici, închise la culoare. Pentru afecţiunile respiratorii, digestive sau pentru afecţiunile genitale se administrează câte zece picături pe zi, diluate în ceai. Cura trebuie urmată cel puţin 14 zile.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite