Un nou tratament pentru hepatita C, din vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele  care suferă de hepatită C cu recădere sau cele care nu au răspuns la tratamentul clasic vor avea la dispoziţie un nou tratament.

 Este vorba de terapia cu boceprevir, un produs cu acţiune directă antivirală. „Odată cu Germania, Franţa şi toate ţările aflate în avangarda medicală, începem chiar din această vară tratamente cu boceprevir", a spus prof. dr Mihai Voiculescu, preşedintele asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului (ARSF). „Internaţional s-a decis ca beneficiari să fie cei cu recădere sau care nu au răspuns la tratamentul convenţional cu interferon şi cu ribavirină", a completat dr Voiculescu. Tratamentul clasic cu interferon-pegylat şi cu ribavirină va fi decontat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar tratamentul cu boceprevir va fi asigurat de compania producătoare în această fază a terapiei. Acest tratament va fi pus la dispoziţia pacienţilor la Institutul Clinic Fundeni.

Hepatita C afectează 5% din români

Anunţul a  fost făcut cu ocazia conferinţei de presă organizată de ARSF, de Fundaţia „Academician Marin Voiculescu" şi de Asociaţia Romtransplant. Potrivit celor mai noi studii epidemiologice realizate de ARSF, între 5 şi 5,4% din români prezintă anticorpi antihepatită C şi 6,4% sunt purtători de virus hepatitic B, adică sunt antigen HBs pozitivi. 

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite