Un jet de oxigen va înlocui freza dentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tratarea cariilor va fi o procedură lipsită de durere şi de zgomote, pentru că un dispozitiv nou promite curăţarea danturii afectate fără proceduri invazive precum polizarea cu ajutorul frezei. 

Este vorba despre un aparat care emite, sub formă de jet, atomi de oxigen încărcaţi pozitiv, capabili să cureţe dinţii şi să îi pregătească pentru aplicarea plombelor.

Fără frică la dentist, peste trei ani

Jetul de oxigen ar putea înlocui actualele ustensile din cabinetele stomatologice în aproximativ trei ani, apreciază cercetătorii germani de la Universitatea Saarland din Hamburg, unde a fost inventat aparatul.

Aceştia spun că jetul plasmatic poate reduce nivelul de bacterii din gură de 10.000 de ori mai eficient decât freza, în 18 secunde. Cu cât expunerea dinţilor la jetul plasmatic este mai mare, cu atât sunt distruse mai multe bacterii responsabile pentru apariţia cariilor.

„Jetul plasmatic elimină cariile, păstrând în acelaşi timp structura dintelui, care este afectată de actualele metode de tratare, dureroase şi inconfortabile pentru pacient", explică autorul studiului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite