ULTIMA ORA IN MEDICINA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infidelitatea - mortala pentru barbatii slabi de inima Infidelitatea poate fi mortala pentru barbatii cu inima slaba - cel putin asa arata un studiu realizat de centrul de medicina legala de la

Infidelitatea - mortala pentru barbatii slabi de inima
Infidelitatea poate fi mortala pentru barbatii cu inima slaba - cel putin asa arata un studiu realizat de centrul de medicina legala de la universitatea din Frankfurt. Conform datelor centrului, culese in ultimii 30 de ani, jumatate din barbatii germani decedati din cauza unei crize cardiace survenite in timp ce faceau sex nu erau in compania nevestelor legitime in ultimele clipe. Ei isi dadusera obstescul sfarsit fie in bratele amantelor, fie ale angajatelor unor case de toleranta. Cat priveste barbatii fideli, doar un sfert dintre barbati trecusera la cele vesnice in patul conjugal sau ca victime ale "placerii solitare". Cercetatorii nu au gasit inca o explicatie rationala, dar sunt voci care sugereaza ca barbatii se "ambaleaza" excesiv in timpul relatiilor extraconjugale - suficient cat sa le cedeze inima.
Soia reduce riscul de cancer la colon
Un tip de molecule care intra in componenta boabelor de soia ar putea reduce riscul de cancer la colon, arata un studiu american. Cercetatorii au constatat ca administrarea de glucozilceramida din soia reduce formarea si cresterea celulelor canceroase in tractul gastrointestinal al soarecilor de laborator. Efectul benefic se datoreaza unui grup de molecule denumite sfingolipide. Anterior, cercetatorii descoperisera ca si sfingolipidele de origine animala - cele aflate in lapte, de exemplu, in branza sau in oua - au efect inhibitor asupra celulelor canceroase.
Cura de slabire fara carbohidrati mai eficienta ca regimul fara grasime
Regimul de slabit denumit de americani "low-carb", adica sarac in glucide (zahar, feculenti), da rezultate mai rapide ca acela sarac in grasimi, arata doua studii. Cercetarile precizeaza totusi ca, pe o perioada de un an, cele doua tipuri de regim dau rezultate similare. Dupa 6 luni, persoanele care urmeaza o cura saraca in carbohidrati (mai putin de 30 de grame de glucide pe zi) pierd intre 5 si 9 kilograme. Dupa incetarea curei, s-a constatat ca pacientii nu iau din nou in greutate - nu imediat. Nu se stie insa daca aceste rezultate sunt valabile pe termen lung. Medicii insista ca pacientii cu probleme sa gaseasca mai degraba o modalitate de a manca sanatos, fara excese de nici un fel, decat de sa apeleze la regimuri drastice de "slabit rapid".
Stresul da dureri de spate
Durerile de spate se pot datora stresului. Dupa 4 ani de cercetari, o echipa de cercetatori de la Universitatea Standford din Statele Unite a ajuns la concluzia ca nu numai stresul, dar si un intreg ansamblu de factori psihologici poate fi cauza durerilor dorsale. In cazul durerilor de acest tip, este intotdeauna dificil sa fie identificati bolnavii care pot fi ajutati prin chirurgie, spun cercetatorii. Rezultatele studiului ar putea fi de ajutor pentru a intelege si a trata o suferinta de care se plange o mare parte dintre pacienti.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite