ULTIMA ORA IN MEDICINA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii dauneaza vietii sexuale Banii nu imbunatatesc viata sexuala a posesorului, arata economistii intr-un studiu recent publicat in Statele Unite. Un cercetator american si unul britanic au

Banii dauneaza vietii sexuale
Banii nu imbunatatesc viata sexuala a posesorului, arata economistii intr-un studiu recent publicat in Statele Unite. Un cercetator american si unul britanic au incercat, studiind un esantion de 16.000 de americani, sa analizeze relatia dintre venitul unei persoane si activitatea sa sexuala. "A reiesit ca, desi activitatea sexuala contribuie in mod decisiv la starea de fericire, nu exista raporturi evidente intre aceasta si veniturile individului", precizeaza autorii studiului, Davia Blanchflower de la Universitatea din Dartmouth (New Hampshire) si Andrew Oswald de la Universitatea britanica de la Warwick. "Veniturile mai mari nu garanteaza o activitate sexuala mai bogata, nici parteneri mai numerosi", afirma ei. Aproape 20% dintre persoanele cu venituri mici afirma ca au relatii sexuale de doua-trei ori pe saptamana, in timp ce in grupul celor cu venituri mari 21% dintre persoane se pot lauda cu acelasi lucru. Peste 8% dintre cei cu venituri mici sustin ca fac sex de cel putin sase ori pe saptamana, fata de 6% in categoria persoanelor cu venituri mari.
Medic pe Salvare - cea mai stresanta meserie
Cele mai stresante slujbe sunt cele care implica contactul direct cu publicul, sustin cercetatorii britanici. Un studiu efectuat pe 25.000 de persoane a aratat ca cei care lucreaza direct cu clientii sunt mai stresati decat sefii lor, care au mai multe satisfactii materiale si o sanatate mult mai buna. Cercetatorii au mai ajuns la concluzia ca medicii si asistentii care insotesc ambulantele au cea mai stresanta meserie, depasindu-i pe profesori.
Vara creste riscul de diabet
Bauturile carbogazoase indulcite cu zahar cresc riscul aparitiei diabetului in randul femeilor, arata un studiu efectuat de cercetatorii de la universitatea americana "Harvard". Potrivit aceluiasi studiu, femeile care beau cel putin o bautura carbogazoasa dulce pe zi sunt cu 85 la suta mai predispuse la aparitia diabetului de tip 2. "In afara numarului mare de calorii pe care le contin aceste bauturi, cantitatea mare de zaharuri care se absorb foarte rapid poate duce si la obezitate. Trebuie precizat ca zaharul are un asemenea efect in special in bauturi. Pe de alta parte, bauturile care contin indulcitori nu cresc riscul aparitiei diabetului", a declarat, pentru Reuters, Matthias B. Schulze, unul dintre coordonatorii studiului. In Statele Unite ale Americii erau, la nivelul anului 2002, peste 18 milioane de diabetici.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite