ULTIMA ORA IN MEDICINA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alcoolul nu calmeaza nervii Multa vreme s-a crezut ca un paharel de alcool ajuta la destinderea nervilor. Barbatii care nu-si pot stapani starile de manie nu ar trebui insa sa consume alcool, sustin

Alcoolul nu calmeaza nervii
Multa vreme s-a crezut ca un paharel de alcool ajuta la destinderea nervilor. Barbatii care nu-si pot stapani starile de manie nu ar trebui insa sa consume alcool, sustin cercetatorii americani. "Toate studiile pe care le-am realizat ne-au aratat ca barbatii care au un astfel de comportament sunt supusi celui mai mare risc de a deveni violenti atunci cand consuma alcool", a declarat, pentru HealthDayNews, Peter G. Giancola, directorul Universitatii din Kentucky. Ultimul studiu efectuat de echipa lui Peter G. Giancola s-a realizat pe 164 de barbati, cu varste cuprinse intre 21 si 35 de ani, carora li s-a evaulat nivelul de control al acceselor de furie. Studiul a aratat ca nivelul ridicat al nervozitatii duse pana la furie a fost asociat cu un puternic comportament agresiv, dar numai in cazul barbatilor care s-au imbatat. "Rezultatele sunt foarte relevante, mai ales pentru ca intoxicatia cu alcool este cel mai adesea cauza violentei in jumatate din cazurile de viol, crime sau molestari, inclusiv in cazurile de violenta in familie", a declarat Robert O. Pihl, profesor de psihologie si psihiatrie la McGill University din Montreal.
Copiii n-au voie la soare
Academia de medicina din Franta lanseaza un semnal de alarma privind expunerea la radiatiile ultraviolete. Frecventa cancerului de piele creste in fiecare an cu 10 la suta, una din cauze fiind si expunerea prelungita la soare. Specialistii reamintesc ca fiecare persoana dispune de un "capital solar" variabil, in functie de tipul de piele si de capacitatea organismului de a repara materialul genetic al celulelor afectate de ultraviolete. Cifrele arata ca, intr-o viata de om, 70 la suta din expunerea totala la soare se face inaintea varstei de 17 ani, desi sistemul de pigmentare a pielii la copil este imatur. Protectia copilului este deci un obiectiv prioritar, insista medicii. Vizati sunt parintii care-si lasa copiii sa se joace ore intregi pe plaja, in pielea goala, si care nu le protejeaza ochii de radiatiile solare.
In ceata londoneza se traieste mai putin
Ceata londoneza le poate reduce viata locuitorilor capitalei engleze cu 10 ani. Particulele mici de praf, gazele de esapament si stratul de ozon sunt principalele cauze ale problemelor de sanatate ale londonezilor. In cazuri extreme, speranta de viata poate fi redusa cu 10 ani din cauza poluarii. Statisticile au aratat deja o crestere a deceselor in zile de maxima poluare atmosferica. In plus, din ce in ce mai multi londonezi sufera de rinita alergica si astm. Potrivit statisticilor, poluarea din Londra este vinovata pentru aproximativ 1.600 de decese premature si 1.500 de spitalizari pe an.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite