ULTIMA ORA IN MEDICINA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cainii simt cand cei mici vor avea o criza de epilepsie Copiii care sufera de epilepsie ar trebui sa aiba pe langa ei un caine de companie, sustin cercetatorii americani. In cadrul unui studiu,

Cainii simt cand cei mici vor avea o criza de epilepsie
Copiii care sufera de epilepsie ar trebui sa aiba pe langa ei un caine de companie, sustin cercetatorii americani. In cadrul unui studiu, parintii unor copiii care sufera de acesta afectiune au spus ca animalele familiei au schimbat comportamentul celor mici in timpul crizelor de epilepsie. "Acest studiu nu este singurul care a demonstrat reactia cainilor la crizele de epilepsie. Dar s-au facut putine cercetari in legatura cu atacurile copiilor si cainii. Deci, persoanele epileptice sau cei care au astfel de cazuri in familie nu ar trebui sa dea fuga sa-si cumpere caini in speranta ca acestia ii vor ajuta in timpul crizelor", a declarat, pentru Reuters, dr. Adam Kirton, coordonatorul studiului in cauza. Aproximativ 40 la suta dintre familiile care au copii epileptici si caini au declarat ca animalul si-a schimbat comportamentul in timpul crizelor micutilor, chiar daca nu era dresat special pentru asta. In cele mai multe dintre cazuri, cainii ii lingeau pe copii in timpul si inainte de crize. De asemenea, au fost cazuri in care cainele s-a asezat pe un copil, chiar inainte ca acesta sa aiba un atac, pentru a-l impiedica sa se ridice. Intr-un alt caz, cainele a impins o fetita de pe trepte cu aproximativ 15 minute inainte ca aceasta sa aiba o criza.
Liposuctia nu reduce afectiunile obezitatii
Indepartarea prin liposuctie a grasimii din jurul taliei va poate face sa aratati mai bine, dar in nici un caz nu veti fi mai sanatosi. In urma unui studiu efectuat de cercetatorii americani s-a descoperit ca femeile obeze care au scapat de straturile de grasime de pe talie prin astfel de interventii nu si-au scazut riscul aparitiei diabetului sau a bolilor cardiace, afectiuni asociate cu supraponderabilitatea. "Nu conteaza cantitatea de grasime data la o parte, ci modul in care o faci. Asa ca trebuie sa se respecte recomandarea traditionala de pierdere a kilogramelor in plus prin activitate fizica", a declarat, pentru Associated Press, coordonatorul studiului, dr. Samuel Klein, de la Universitatea din Washington. Acest studiu a fost efectuat pe 15 femei obeze care au apelat la chirurgia plastica pentru a scapa de kilogramele in plus. Femeilor le-au fost verificate chimia sangelui si tensiunea arteriala atat inainte de interventie, cat si dupa. Cu toate ca erau mai slabe dupa operatia estetica, profilele medicale ale acestora erau aproape identice. Liposuctia este cea mai populara forma de chirurgie cosmetica din Statele Unite ale Americii, numarul acestui tip de interventie ajungand la aproximativ 400.000 pe an.
Excesele la fast-food, vinovate de aparitia crampelor la copii
Copiii care consuma multe produse de la fast-food-uri pot suferi de dureri abdominale foarte puternice. Pe de alta parte, o dieta bogata in fructe si legume ii protejeaza pe cei mici de astfel de neplaceri, sunt de parere cercetatorii americani de la Colegiul de Medicina Baylor din Texas. Acestia au creat un chestionar care a fost completat de 900 de elevi cu varste cuprinse intre cinci si 15 ani, impreuna cu parintii acestora. Durerile abdominale repetate au aparut la 24 la suta dintre copii, jumatate dintre acestia acuzand dureri timp de minimum 39 de minute. Analize ulterioare au stabilit ca cel mai important factor asociat cu aceste dureri este consumul redus de fructe si legume si consumul ridicat de mancare "fast-food".

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite