ULTIMA ORA IN MEDICINA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cocktail de vitamine incetineste progresia SIDA Administrarea unui cocktail de vitamine incetineste progresia bolii la persoanele seropozitive, arata un studiu efectuat de cercetatorii americani.

Un cocktail de vitamine incetineste progresia SIDA
Administrarea unui cocktail de vitamine incetineste progresia bolii la persoanele seropozitive, arata un studiu efectuat de cercetatorii americani. in cadrul studiului, femeile caroara li s-au administrat vitaminele B, C si E si-au mentinut un numar mai mare de celule imunitare, ceea ce le-a permis sa se apere de virus. Rezultatul a fost ca boala a progresat mai incet. Efectele cocktail-ului au fost mai accentuate in primii doi ani de tratament. in schimb, vitamina A reduce beneficiile vitaminelor B, C si E. Studiul in cauza a fost realizat de o echipa de cercetatori condusa de Wafaie Fawzi, de la Facultatea de Medicina de la Harvard, pe 1.078 femei insarcinate seropozitive din Tanzania. Potrivit cercetatorilor, administrarea unui cocktail de vitamine reprezinta o modalitate necostisitoare de a amana inceputul tratamentului anti-retroviral la femeile seropozitive. Si la Spitalul "Victor Babes" din Bucuresti, medicii au folosit suplimente cu vitamine pentru a tempera progresia bolii la copiii seropozitivi. Conf. dr. Petre Calistru a inventat o reteta proprie, care s-a dovedit extrem de eficienta, cu cinci-sase ani inainte ca studiile americanilor sa fie publicate.
Canadienii pregatesc lansarea unui afrodisiac spray pentru femei
Un medicament care le face pe femelele soareci innebunite dupa sex ar putea fi transformat intr-un puternic afrodisiac pentru femei, sustin cercetatorii americani si canadieni. Produsul a fost creat pentru a trata impotenta. "Dupa ce li s-a injectat o doza considerabila din acest medicament, femelele soareci si-au schimbat semnificativ comportamentul fata de masculi, "flirtand" mult mai mult timp. Acest produs ar putea fi primul care sa ajute la rezolvarea problemelor de libidou ale femeilor. Cel mai probabil, produsul va aparea pe piata sub forma unui spray nazal. Medicamentul ar putea fi mai sigur decat produsele actuale impotriva impotentei pentru ca nu afecteaza vasele de sange", au declarat medicii de la Universitatea Concordia din Montreal.
Drogurile se pot obtine si din picaturile de nas
Asociatia Consumatorilor de produse medicale a lansat un program national pentru a preveni folosirea in exces a medicamentelor fara prescriptie medicala (OTC). Tinta acestei campanii sunt produsele impotriva racelii care contin pseudoefedrina si efedrina si care ar putea fi folosite pentru a produce droguri. Un nou tip de droguri, methamfetaminele provin din ce in ce mai des din laboratoare mici, iar productia lor s-a raspandit in SUA. La acest program s-a alaturat si Asociatia Nationala a Lanturilor Farmaceutice. Produsele vizate sunt: medicamentele antiraceala, spirtul medicinal, iodul, bateriile si acetona.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite