ULTIMA ORA IN MEDICINA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stresul din timpul zilei le face pe femei sa manance mai mult seara Femeile care au o zi grea de munca mananca mai mult si mai gras cand ajung acasa, chiar daca scapa de cauzele stresului. De

Stresul din timpul zilei le face pe femei sa manance mai mult seara
Femeile care au o zi grea de munca mananca mai mult si mai gras cand ajung acasa, chiar daca scapa de cauzele stresului. De cealalta parte, barbatii par sa nu isi modifice comportamentul alimentar in functie de nivelul de stres. "Multe studii anterioare au incercat sa determine efectele pe care le are stresul asupra oamenilor. Noi am vrut sa aflam ce se intampla dupa ce nu mai esti supus stresului", a declarat Laura Cousino Klein, de la Universitatea din Pennsylvania. Echipa condusa de Klein i-a supus pe participantii la studiu, timp de 25 de minute, la tot felul de sunete specifice unui birou - taraitul telefonului sau zgomotul produs de tastatura unui calculator sau de masina de scris. Dupa cele 25 de minute, voluntarii au fost lasati singuri 12 minute, timp in care li s-au pus la dispozitie o revista, apa si o tava cu gustari - branza grasa, chipsuri, ciocolata alba, popcorn fara grasimi, covrigei cu sare si gelatina de fasole. Dupa masa, au fost rugati sa rezolve un labirint imposibil. Femeile ale caror niveluri de stres erau foarte mari in timpul exercitiului au avut tendinta sa renunte la gustarile sarace in grasimi in favoarea celor grase. In acelasi timp, femeile care au fost foarte deranjate de zgomot au mancat, pe timpul pauzei, de doua ori mai multe produse grase decat restul.
Un virus modificat genetic intervine in cancer
Un virus modificat genetic ar putea constitui o noua metoda de distrugere a tumorilor canceroase. Stergand o gena-cheie din acest virus, acesta ar putea "rupe" celulele canceroase, in timp ce tesuturile normale raman neatinse, arata un studiu efectuat la Universitatea din Londra. Virusul se raspandeste prin infiltrarea in celule, iar acestea se sinucid. Echipa de cercetatori a facut studii cu acest virus pe soareci, in cazul cancerelor pancreatice, de plamani, de ovare, de ficat si colorectale. Testarile pe oameni ar putea incepe anul viitor.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite