ULTIMA ORA IN MEDICINA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilula antiviolenta, in lucru in laboratoarele americane Cercetatorii americani spera sa poata scoate pe piata, in zece ani, o serie de medicamente care sa-i "vindece" pe violatori si criminalii

Pilula antiviolenta, in lucru in laboratoarele americane
Cercetatorii americani spera sa poata scoate pe piata, in zece ani, o serie de medicamente care sa-i "vindece" pe violatori si criminalii violenti de comportamentul delictual, relateaza The Sun online. Potrivit specialistilor, tratamentul neutralizeaza genele despre care se crede ca determina o persoana sa comita delicte grave. Medicul neurolog Donald Pfaff, de la Universitatea Bockefeller din New York, a declarat - citat de The Sun - ca eforturile pentru aparitia unor medicamente impotriva violentei sunt mai sustinute in Statele Unite si Marea Britanie. Potrivit specialistului, "aceste produse vor fi utilizate pentru a-i tine pe oameni departe de inchisoare". "Inchisoarea nu face decat sa creasca gradul de violenta a criminalilor si, in plus, este o masura foarte costisitoare. De aceea, administrarea de medicamente pare o alternativa viabila", afirma cercetatorul. Pfaff sustine chiar si ideea administrarii acestor medicamente copiilor aflati in faza preadolescenta, pentru a-i impiedica sa devina criminali violenti. "O combinatie de farmaterapie si consiliere va preveni transformarea violentei intr-o componenta permanenta a personalitatii lor", a declarat medicul, estimand ca tratamentele nu vor putea fi aplicate decat peste cel putin zece ani.
Ceaiul verde scade riscul aparitiei hipertensiunii
Bautorii de ceai verde sunt mai putin predispusi la aparitia hipertensiunii. Unele ceaiuri chinezesti contin 4.000 de compusi chimici, inclusiv flavonoide, care "lupta" impotriva atacurilor de cord, a infarctelor si a blocajelor renale, sustin cercetatorii din Taiwan. "La inceputul studiului, nici unul dintre cei 1.500 de participanti nu suferea de hipertensiune, iar cei care consumau intre 120 si 600 de mililitri de ceai pe zi, timp de cel putin un an, au avut un risc cu 46 la suta mai mic de a deveni hipertensivi, in comparatie cu cei care nu obisnuiesc sa bea ceai. In acelasi timp, cei care consuma de la 600 de mililitri in sus de ceai pe zi isi scad acest risc cu pana la 65 la suta", a declarat coordonatorul studiului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite