ULTIMA ORA IN MEDICINA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avorturile omoara 70.000 de femei pe an Aproape 70.000 de femei mor anual din cauza avorturilor empirice, iar jumatate dintre acestea sunt din Asia. "Avorturile nesigure sunt o amenintare serioasa

Avorturile omoara 70.000 de femei pe an
Aproape 70.000 de femei mor anual din cauza avorturilor empirice, iar jumatate dintre acestea sunt din Asia. "Avorturile nesigure sunt o amenintare serioasa asupra sanatatii si vietii femeilor din intrega lume, nu numai din Asia. Aceste avorturi au fost recunoscute ca fiind o problema majora de sanatate publica in momentul in care 179 de membri ai Natiunilor Unite au stabilit niste reguli pentru imbunatatirea sanatatii repro-ductive, educatiei si drepturilor femeii pana in anul 2015. Tot atunci, guvernele au ajuns la concluzia ca, acolo unde avortul este considerat legal, trebuie asigurata siguranta acestora. Avem date potrivit carora in fiecare minut 40 de femei trec printr-un avort nesigur, iar 200 mor, zilnic, din aceasta cauza", a declarat, Elizabeth Maguire, presedinta unei asociatii care lupta pentru drepturile femeilor. Potrivit raportului, in Asia se fac apro-ximativ 10 milioane de avorturi empirice (efectuate de personal nespecializat) anual, urmata de Africa - 4,2 milioane si America Latina - 3,7 milioane.
Abstinenta sexuala creste productia de sperma
Cu cat un barbat ejaculeaza mai des, cu atat mai mult scade cantitatea de sperma, sustin cercetatorii danezi. Acestia au realizat un studiu pe 27 de barbati sanatosi carora li se recolta, saptamanal, timp de 16 luni, lichid seminal. De asemenea, barbatii au fost rugati sa raspunda, in fiecare saptamana, unor intrebari referitoare la frecventa ejacularii si perioada de abstinenta. "S-a observat ca frecventa ejacularii era mai mare in lunile de primavara, in comparatie cu cele de iarna. Apoi, nivelul spermei scadea cu cat crestea frecventa saptamanala a ejacularii. In comparatie cu o ejaculare pe saptamana, nivelul de lichid seminal scadea cu 29 la suta la doua ejaculari si la 41 la suta in cazul a trei "descarcari"", a declarat coordonatorul studiului.
Transplant de glezna reusit in Italia
Un chirurg italian a reusit sa realizeze primul transplant de glezna din Europa. Pacientul este un pilot de raliu care isi pierduse mobilitatea la piciorul drept in urma unui accident. Transplantul a constat in implantarea intregii glezne, inclusiv a osului si a cartilajului. Medicul Sandro Giannini a declarat ca specialisti din Europa au mai reusit sa transplanteze parti ale gleznei, dar nici una dintre interventii nu a fost atat de complexa. Pacientul medicului italian este Silvano Bordon, in varsta de 48 de ani, si este pilot de raliu din nordul Italiei. Acesta si-a pierdut mobilitatea piciorului in urma unui accident petrecut in 1991. Donatorul a fost un tanar de 17 ani, care a decedat in urma unui accident de masina.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite