ULTIMA ORA IN MEDICINA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu tineti reptile in casa daca aveti copii cu varsta sub cinci ani Copiii cu varsta de pana la cinci ani sunt mai predispusi la a contacta salmonella de la animalele de casa reptile, decat cei mai

Nu tineti reptile in casa daca aveti copii cu varsta sub cinci ani
Copiii cu varsta de pana la cinci ani sunt mai predispusi la a contacta salmonella de la animalele de casa reptile, decat cei mai marisori. Tot ei risca si sa dezvolte complicatii foarte grave ale acestei infectii, care pot fi fatale, sustin cercetatorii americani. Potrivit unui studiu, reptilele luate din salbaticie si aduse la un pet-shop poarta, de cele mai multe ori, bacteria salmonella. Specialistii americani au studiat rapoartele privind infectiile cu salmonella din perioada ianuarie 2001-iunie 2003 si au descoperit ca aproape 12 la suta dintre cazurile inregistrate la copiii cu varste pana la cinci ani erau legate de contactul cu o reptila. "Parintii care au reptile ca si animale de casa trebuie sa fie foarte atenti ca cei mici sa se spele foarte bine pe maini dupa ce ating broastele testoase, serpii sau soparlele pentru a evita infectia cu salmonella. De asemenea, reptilele nu trebuie lasate sa se plimbe libere prin casa, iar tarcurile acestora trebuie pastrate curate", a spus unul dintre coordonatorii studiului.
Tigarile si alcoolul afecteaza calitatea spermei
Fumatul si consumul de alcool afecteaza calitatea spermei, sustin cercetatorii argentinieni. Acestia au descoperit ca barbatii care consuma alcool si fumeaza au o cantitate mai mica de sperma, din care un mic procent este activa. Totusi, aceste probleme apar in cazul celor care au amandoua viciile si nu in al celor care fie fumeaza, fie consuma alcool. "Cu toate acestea, reducerea calitatii spermei nu este de ajuns pentru ca un barbat sa fie considerat infertil. In cazul barbatilor care au probleme de fertilitate, insa, aceste modificari ale "bagajului" seminal ii inrautatesc situatia", a declarat coordonatorul studiului argentinian. In cadrul cercetarilor, specialistii au chestionat aproape 4.000 de barbati cu varste cuprinse intre 29 si 36 de ani despre cat fumeaza si cat alcool consuma, dupa care le-a fost analizat lichidul seminal. Cercetatorii au descoperit, astfel, ca barbatii care fumau si beau, deopotriva, sufereau de modificari ale calitatii spermei.
Unele emisiuni TV ii indeamna pe adolescenti sa-si inceapa viata sexuala
Adolescentii care urmaresc multe emisiuni TV sau filme cu continut sexual au mai mult curaj sa-si inceapa viata sexuala, arata un studiu american. Studiul a fost efectuat pe 1.792 de tineri cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani care au fost intrebati despre programele pe care le urmaresc si despre viata sexuala. "Studiul pe care l-am realizat este primul care demonstreaza clar ca programele TV la care se uita adolescentii ii incurajeaza sa-si inceapa viata sexuala. Impactul televiziunii este atat de puternic, incat chiar mici scene cu continut sexual pot avea un efect substantial asupra comportamentului sexual al tinerilor", a declarat unul dintre coordonatorii studiului. Aceleasi efecte le au si programele in care doar se discuta despre subiecte legate de sex, fara sa fie prezentate imagini explicite. "Un adolescent de 12 ani care a urmarit destule emisiuni sau filme legate, intr-un fel sau altul, de sex avea comportamentul unui tanar de 14 sau 15 ani", a mai spus coordonatorul studiului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite