ULTIMA ORA IN MEDICINA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suplimentele de carnitina ii fac pe barbati mai fertili Suplimentele de carnitina imbunatatesc mobilitatea spermatozoizilor, in cazul barbatilor care sufera de astenozoospermie, sustin cercetatorii

Suplimentele de carnitina ii fac pe barbati mai fertili
Suplimentele de carnitina imbunatatesc mobilitatea spermatozoizilor, in cazul barbatilor care sufera de astenozoospermie, sustin cercetatorii italieni. Totusi, pentru ca aceste suplimente sa dea rezultate, este nevoie ca mitocondriile sa "functioneze" normal. "Mitocondriile sunt importante, pentru ca asigura energia necesara spermatozoizilor, astfel incat acestia sa poata "inota"", sustine cercetatorul italian dr. Carlo Foresta. Grupul condus de acesta a studiat 30 de barbati care sufera de astenozoospermie, pe care i-au impartit in doua grupe, tinand cont de modul in care functionau mitocondriile din spermatozoizi. In cazul barbatilor a caror functie mitocondriala era normala, mobilitatea spermatozoizilor a crescut de la 29,3 la suta la 41,1 la suta, dupa trei luni de tratament cu carnitina. Aceasta crestere nu s-a inregistrat insa si in cazul celor care nu aveau o functie normala a mitocondriilor. Carnitina e o substanta produsa in mod natural de organism, in ficat si rinichi, indispensabila in procesul de ardere a grasimilor.
Gravidele care mananca peste dau nastere unor copii destepti
Cercetatorii britanici sustin ca femeile care mananca mult peste in timpul sarcinii au copii mai inteligenti. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au monitorizat 7.400 de bebelusi nascuti intre anii 1991 si 1992 si dieta mamelor lor in timpul sarcinii. Astfel, ei au descoperit ca, inca de la varsta de 15 luni, se remarca o diferentiere a rezultatelor la testele de inteligenta sustinute de copiii ale caror mame au consumat peste in timpul sarcinii. Se crede ca dezvoltarea cerebrala a bebelusilor este favorizata de uleiurile omega-2 si omega-6 care se gasesc in peste.
HIV poate fi tinut sub control
Un studiu britanic confirma faptul ca medicamentele anti-HIV au capacitatea de a controla virusul, fiind din ce in ce mai putini pacientii care nu raspund la medicatie. "Aceste descoperiri sunt cu atat mai importante, cu cat, pana acum, se credea ca terapia antiretrovirala "agresiva" creste rezistenta virusului HIV. Studiul se bazeaza pe analiza evolutiilor a 16.593 de persoane seropozitive, tratate de-a lungul a sase ani. In 2002, la sfarsitul studiului, mortalitatea scazuse la opt la suta, spre deosebire de 20 la suta, cat era inainte de inceperea cercetarilor. In plus, procentul celor care au un nivel mic de celule CD4 din sistemul imunitar, care sunt atacate de virusul HIV, a scazut de la 38 la 13 la suta", a declarat Caroline Sabin, unul dintre coordonatorii studiului. Aceasta a adaugat ca procentul pacientilor cu incarcatura virala foarte mare a scazut de la 89 la 23,5 la suta. Tratamentul antiretroviral activ consta intr-o combinatie de medicamente care inhiba reproducerea virusului HIV, in diversele stadii de evolutie ale acestuia. In multe cazuri, aceasta terapie poate reduce prezenta virusului in sange, pana la niveluri nedetectabile. Cu toate acestea, infectia nu este eliminata definitiv, iar daca tratamentul este oprit, virusul reapare.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite