ULTIMA ORA IN MEDICINA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciocolata nu trebuie total interzisa diabeticilor Cercetatorii italieni sustin ca ciocolata poate contribui la tinerea sub control a diabetului si tensiunii arteriale. Acestia au descoperit ca 100 de

Ciocolata nu trebuie total interzisa diabeticilor
Cercetatorii italieni sustin ca ciocolata poate contribui la tinerea sub control a diabetului si tensiunii arteriale. Acestia au descoperit ca 100 de grame de ciocolata pe zi, timp de 15 zile, au determinat scaderea tensiunii, in cadrul unui studiu la care au luat parte 15 persoane. Cercetatorii au mai descoperit ca abilitatea organismului de a metaboliza zaharul, o problema in cazul diabetului, s-a ameliorat in timpul studiului. Consumul aceleiasi cantitati de ciocolata alba nu a avut rezultate similare. "Totusi, nu este recomandabil sa se manance prea multa ciocolata. Ciocolata contine antioxidanti, dar si multe grasimi si calorii. Oamenii care vor sa consume zilnic ciocolata trebuie sa reduca un numar echivalent de calorii din restul dietei, pentru a nu se ingrasa", a declarat dr. Claudio Ferri, coordonatorul studiului. Studiile precedente au aratat ca efectele ciocolatei asupra tensiunii arteriale sunt credibile, deoarece si alte alimente care contin flavonoli au rezultate similare. Amanda Vezey, specialista britanica in tratarea diabetului, a subliniat insa ca studiul cercetatorilor italieni, desi interesant, este unul restrans. "Bolnavii de diabet pot manca ciocolata ca oricine altcineva, cu moderatie. Totusi, noi recomandam in continuare un regim alimentar echilibrat, sarac in grasimi, sare si zahar, care sa includa carbohidrati si multe fructe si legume", a explicat Amanda Vezey.
Unele anticonceptionale reduc riscul de cancer la san
Tinerele cu antecedente de cancer la san in familie isi pot reduce riscul de imbolnavire luand anticonceptionale, arata un studiu australian. La studiu au participat aproape doua mii de femei in ale caror familii au fost cazuri de cancer la san. "Cercetarile au aratat ca riscul a fost micsorat de patru ori in cazul celor care au folosit un anume tip de pilule contraceptive adoptate situatiei specifice. Femeile cu mutatia genetica BRCA1, care in mod obisnuit prezinta un risc de imbolnavire de cancer mamar cu 40 pana la 80 la suta mai mare decat celelalte, si-au redus acest risc la 10-20 la suta cu ajutorul anticonceptionalelor", a declarat cercetatorul australian John Hopper. Acesta a mai spus ca nu se intelege deocamdata cum actioneaza hormonii din anticonceptionale asupra corpului pentru a reduce riscul de cancer, insa concluziile lor sunt intarite de un studiu precedent, care arata ca unele pastile reduc si riscul de cancer ovarian.
Pentru un corp frumos e mai importanta calitatea exercitiilor decat timpul petrecut "la sala"
Prea mult timp petrecut in sala de gimnastica poate insemna, conform unui nou studiu, o pierdere de vreme. Studiul, care a fost efectuat pe un grup de barbati care obisnuiesc sa ridice greutati, arata ca este neproductiv sa stai mult timp in sala de gimnastica, pentru ca aceleasi performante pot fi obtinute si in cazul in care iti micsorezi timpul de antrenament cu doua treimi. "Aceste rezultate reprezinta vesti bune pentru cei care nu au suficient timp liber pentru exercitii fizice. Trebuie pus accentul pe calitate, nu pe cantitate. Nu ai nevoie de ore intregi de petrecut in sala, atata timp cat exercitiile sunt intense", a declarat dr. Julien Steven Baker, unul dintre coordonatorii studiului. Cercetarea s-a facut timp de opt saptamani, perioada in care unii dintre voluntari faceau de trei ori mai multe exercitii decat ceilalti. Barbatii din ambele grupuri si-au imbunatatit masa musculara si au slabit in mod egal, fara nici o diferenta intre cei care au facut mai multe exercitii si restul. "Orice persoana care vrea sa inceapa sa faca sport trebuie sa urmeze un program bine pus la punct, in loc sa stea ore intregi in sala de gimnastica", a mai spus dr. Baker.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite