Turtă dulce cu prune
0Cantităţi:500 g zahăr, 500 g făină, 350 ml apă călduţă, 1 plic praf de copt, coaja de la o lămâie rasă, vanilie, scorţişoară - o linguriţă, 10 prune tăiate mărunt, nucă de cocos,
Cantităţi:
500 g zahăr, 500 g făină, 350 ml apă călduţă, 1 plic praf de copt, coaja de la o lămâie rasă, vanilie, scorţişoară - o linguriţă, 10 prune tăiate mărunt, nucă de cocos, zahăr pudră.
Preparare:
Vom pune zahărul la foc mic, până începe să se caramelizeze. Adăugăm apa şi lăsăm siropul pe foc până se topeşte tot zahărul. Vom adăuga scorţişoara, praful de copt, aromele, făina (turnată treptat) şi vom obţine un aluat moale. Ultimele ingrediente sunt prunele, tăiate cubuleţe şi pudrate cu făină. Turnăm compoziţia într-o tavă de 6-7 cm înălţime. Turta va sta la foc potrivt 50-60 de minute. După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm să se răcească şi o tăiem în formă de romburi sau cuburi. Se pudrează cu zahăr sau nucă de cocos.