Turmericul, condimentul care protejează ficatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spune-mi ce mănânci

Rădăcina de turmeric, un condiment cu un gust uşor amărui, asemănător ghimbirului, previne apariţia cancerului de colon şi de stomac.

Folosit frecvent la condimentarea mâncărurilor, turmericul împiedică formarea gazelor în intestin şi are rol în protejarea ficatului. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, atrage atenţia că bolnavii care urmează un tratament cu anticoagulante trebuie să consulte medicul înainte de a folosi acest condiment în diferite mâncăruri.

Reţeta săptămânii

Chifteluţe de pui cu turmeric

Timp de preparare: o oră

Calorii : 80/porţie

Ingrediente: 500 g carne de pasăre, 100 g seminţe decojite de dovleac, o lingură de susan, o lingură de pudră de turmeric, verdeaţă, 3 linguri de pesmet, 3 ouă, 500 ml supă de legume.

Preparare. Amestecaţi carnea de pasăre tocată cu ouăle şi cu celelalte ingrediente. Apoi formaţi chifteluţe, pe care le înăbuşiţi în ulei amestecat cu supa de legume.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite