Tumoră de măduvă extirpată cu succes la un copil de doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de numai doi ani a fost operat cu succes de tumoră a măduvei toracale. "Tumora mare, într-o zonă foarte importantă funcţional, a reprezentat o adevărată provocare pentru echipa

Un copil de numai doi ani a fost operat cu succes de tumoră a măduvei toracale. "Tumora mare, într-o zonă foarte importantă funcţional, a reprezentat o adevărată provocare pentru echipa medicală, mai ales că pacientul era foarte mic. Intervenţia a fost încununată cu succes, atât din punct de vedere tehnic, cât şi pentru viitorul copilului, evitându-se riscul de paralizie", ne-a declarat dr. Cătălin Pascal de la Spitalul "Bagdasar-Arseni". Au partcipat la operaţie prof. dr. A. V. Ciurea, dr. Alexandru Taşcu şi dr. Cătălin Pascal. "Dificultatea a reprezentat-o faptul că tumora se afla într-o zonă foarte îngustă, străbătută de toate fibrele nervoase răspunzătoare de mişcare şi sensibilitate", ne-a mai declarat dr. Pascal.

Semne de alarmă - durerile abdominale
Părinţii lui Vlad ne-au povestit că acesta se plângea de trei luni de dureri de burtă. După diferite tratamente, copilul a fost operat de hernie ombilicală şi de apendicită, dar după o criză a ajuns la spitalul Fundeni, unde a stat o lună pentru tahicardie. Când totul părea că a revenit la normal, Vlad a avut o nouă criză: înghiţea greu, nu mai mânca, avea tulburări de mers. Aşa a ajuns la spitalul Bagdasar, unde a fost diagnosticat cu o tumoră de măduvă rar întâlnită. "A fost o decizie extreme de grea, era în joc viaţa copilului, deoarece operaţia era foarte grea, dar acasă nu aveam ce să-i facem", ne-au explicat părinţii. Au urmat patru ore de groază, care le-au părut zile întregi, dar când au aflat că operaţia a fost un succes le-a revenit zâmbetul pe faţă. Copilul este bine acum, părinţii sunt în permanenţă alături de el, iar medicii speră să-l externeze cât mai curând, chiar dacă va avea nevoie de recuperare pentru piciorul drept, pe care nu se poate încă sprijini.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite