Trucuri care vă ajută să vă păstraţi bronzul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trucuri care vă ajută să vă păstraţi bronzul
Trucuri care vă ajută să vă păstraţi bronzul

Celulele pielii se reînnoiesc o dată la 28 de zile, ceea ce face ca bronzul să dispară repede. Folosirea produselor de îngrijire corporală, hidratarea corespunzătoare şi suplimentarea dietei cu vitamine ajută pielea să-şi menţină mai mult timp aspectul bronzat.

Chiar şi la duş trebuie respectate câteva recomandări, astfel încât bronzul să fie menţinut o perioadă mai lungă. „Folosirea mănuşilor, bureţilor abrazivi şi săpunurilor dure sau a celor care au miros puternic trebuie evitată la duş. În locul acestora este indicată folosirea gelurilor şi săpunurilor cu pH neutru, cum sunt cele pentru bebeluşi.

De asemenea, nu este indicată curăţarea intensă a tegumentului şi nici efectuarea peelingurilor (exfolierilor)“, spune doctorul Ioana Chebac, medic primar dermatolog, doctor în ştiinţe medicale, de la Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti.

De asemenea, după duş este bine să fie folosit un prosop moale, iar pielea trebuie ştearsă prin tamponări uşoare. Dacă mergeţi la piscină, nu uitaţi să faceţi duş de fiecare dată când ieşiţi din bazin, pentru a îndepărta de pe piele urmele de sare sau de clor, substanţe care deshidratează pielea.

Loţiunile de corp se aplică după fiecare duş

Pentru menţinerea bronzului, este foarte important ca, după fiecare duş, să fie aplicată o cremă hidratantă, de preferat o loţiune după plajă care conţine vitaminele A, C şi E. Se pot folosi şi autobronzantele dermatocosmetice. Medicul dermatolog recomandă ca acestea să fie achiziţionate doar din farmacii şi să fie folosite o dată la două zile, dar nu mai mult de o lună, deoarece pot da reacţii alergice.

Specialistul afirmă că, pentru prelungirea bronzului, nu este indicată folosirea solarelor, din cauza efectelor cancerigene demonstrate pe care le au.    

Surse de vitamine bune pentru piele

O altă metodă pentru menţinerea bronzului constă în suplimentarea dietei cu alimente cu un aport ridicat de vitamine. În acest sens, doctorul Ioana Chebac spune că o cură de zece zile cu morcovi, bogaţi în betacaroten, poate păstra mai mult timp coloraţia pielii.

Zilnic este indicat să mâncăm patru-cinci morcovi. Alte alimente care au un conţinut bogat în betacaroten sunt cartofii, pepenele şi roşiile, care, în plus, conţin şi licopen, un antioxidant natural.

Spanacul, broccoli, vinetele, ţelina trebuie şi ele consumate din abundenţă, deoarece au un aport ridicat de zinc şi de vitamina E, substanţe benefice pielii. De asemenea, o hidratare corespunzătoare, cu cel puţin doi litri de lichide pe zi, previne aspectul uscat al pielii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite