Treburile casnice ajută la prelungirea vieţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O jumătate de oră de exerciţii fizice efectuate zilnic poate prelungi viaţa cu aproximativ cinci ani, este concluzia unui studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în Marea

O jumătate de oră de exerciţii fizice efectuate zilnic poate prelungi viaţa cu aproximativ cinci ani, este concluzia unui studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în Marea Britanie şi Danemarca.
Studiul a scos la iveală că plimbările sau mersul cu bicicleta pot avea efecte benefice pe termen lung asupra sănătăţii. Chiar şi exerciţiile fizice uşoare sau treburile casnice pot prelungi viaţa cu câţiva ani.
"Faptul de a-i încuraja pe oameni să aibă zilnic activităţi fizice poate avea multe efecte benefice asupra sănătăţii", a declarat Marc Danzon, director al diviziei europene a OMS.
"Printre aceste efecte se include reducerea riscului de a contracta anumite boli sau de a deveni supraponderal. Exerciţiile fizice contribuie la coordonarea fizică a organismului, dau echilibru şi stare pozitivă mentală şi fizică. Sportul este şi un medicament foarte ieftin", a adăugat Danzon. OMS încurajează persoanele adulte să facă zilnic cel puţin 30 de minute de exerciţii uşoare, adică orice fel de mişcare consumatoare de energie. În aceste exerciţii se includ plimbările, mersul pe bicicletă, jocurile fizice, treburile casnice, urcatul scărilor şi toate tipurile de sporturi. Danzon este de părere că, spre deosebire de adulţi, copiii au nevoie să facă zilnic 60 de minute de exerciţii fizice.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite