Tratament nou pentru psoriazisul scalpului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele cu psoriazis la nivelul scalpului au acum la dispoziţie un nou tratament
Persoanele cu psoriazis la nivelul scalpului au acum la dispoziţie un nou tratament

Persoanele cu psoriazis la nivelul scalpului au acum la dispoziţie un tratament de ultimă generaţie sub formă de gel cu aplicare locală. El conţine o combinaţie unică de două substanţe active, betametazonă şi calcipotriol, care până acum se utilizau separat în terapia psoriazisului scalpului.

Împreună, ele cresc eficienţa tratamentului şi au mai puţine efecte adverse decât folosite separat. Gelul Xamiol are o acţiune rapidă, reducând leziunile după două săptămâni la şase din zece bolnavi, potrivit studiilor clinice realizate de compania farmaceutică care a lansat recent tratamentul în România.

Aceleaşi studii clinice au mai arătat că incidenţa efectelor adverse ale betametazonei, un corticosteroid, este comparabilă cu cea a soluţiilor nonsteroidiene. Alte două avantaje ale noului tratament, în comparaţie cu cele existente sunt acelea că nu îngraşă părul şi că trebuie aplicat o singură dată pe zi.

Bolnavii evită interacţiunile sociale

Psoriazisul scalpului reprezintă între 50 şi 80 la sută din totalul cazurilor de psoriazis.

„Pentru cei mai mulţi dintre pacienţi, pruritul reprezintă simptomul cel mai deranjant. La acesta se adaugă şi impactul psihologic pe care-l are vizibilitatea leziunilor psoriazice. Deseori, pacienţii evită activităţi precum înotul, plaja, vizita la coafor sau ieşirile în oraş", potrivit dr. Vasile Benea,
directorul medical al Spitalului Clinic de Dermatovenerologie „Prof. dr. Scarlat Longhin" din Bucureşti. Aproximativ 400.000 de români sunt diagnosticaţi cu psoriazis. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite