Tot mai mulţi bărbaţi îşi fac operaţii estetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 20 la sută din cei care apelează la bisturiu pentru înfrumuseţare sunt de sex masculin. Numărul bărbaţilor care trec pragul unei clinci de chirurgie estetică a crescut de trei-patru ori în România în ultimii ani. Tinerii în special sunt interesaţi de corecţiile aspectului fizic.

Foarte puţini bărbaţi ar fi apelat acum un deceniu la chirurgia estetică pentru a-şi corecta imperfecţiunile feţei sau pentru a deveni mai supli. De câţiva ani, au devenit preocupaţi de aspectul fizic, însă nu în aceeaşi măsură ca femeile. Cel puţin deocamdată.

„Dacă acum cinci ani, bărbaţii reprezentau doar 5 la sută din totalul pacienţilor, acum ei reprezintă între 15 şi 20 la sută. Mai ales generaţiile tinere caută să aibă un aspect cât mai îngrijit", potrivit medicului specialist în chirurgie facială şi în chirurgie plastică Călin Doboş de la Clinica Hyperion din Galaţi.

Îşi doresc un abdomen plat

În topul celor mai solicitate intervenţii estetice de către bărbaţi se află lipoaspiraţia, prin care se îndepărtează depozitele adipoase nedorite. În special, bărbaţii de vârsta a doua vor eliminarea grăsimii de pe abdomen şi din jurul taliei.

Abdominoplastia, prin care se elimină pielea şi grăsimea în exces de pe abdomen, deşi mult mai complexă decât lipoaspiraţia, se numără şi ea printre procedurile de interes pentru bărbaţi în ultimii ani. Tinerii solicită mai des şi intervenţii de reducere a sânilor proeminenţi (ginecomastie), care, până nu demult, erau foarte puţin cunoscute şi solicitate în România.

„O altă procedură de chirurgie estetică foarte cerută de sexul masculin, de tineri în mod deosebit, este rinoplastia, pentru a îndrepta cocoaşa dorsală şi pentru a defini vârful nasului", mai spune specialistul în chirurgie facială Călin Doboş. De asemenea, otoplastia, corecţia urechilor, se numără şi ea printre intervenţiile solicitate de bărbaţii tineri.

Chirurgia pleoapelor, numită blefaroplastie, a devenit şi ea de interes în ultimii ani pentru bărbaţii care vor să scape de grăsimea sau de pielea în exces de la nivelul pleoapelor.

Implant de gambă, în 20 de minute

Deşi această procedură de chirurgie estetică este de interes pentru un număr mare de femei, în ultimii ani a fost solicitată tot mai des şi de bărbaţi.
Se recurge la implant de gambă atunci când gambele nu sunt bine conturate şi există o disproporţionalitate faţă de coapse. Din păcate, exerciţiile fizice nu oferă rezultate bune, deoarece gambele se modelează mai greu decât alţi muşchi ai corpului.

„Forma şi dimensiunea implantului diferă în funcţie de rezultatele pe care pacientul doreşte să le obţină. Implantul se poate introduce peste muşchi sau sub muşchi, printr-o incizie mică. Intervenţia durează doar 20 de minute", spune dr. Călin Doboş.

Chirurgia intimă câştigă teren

Un număr tot mai mare de bărbaţi din România apelează la chirurgia intimă, pentru intervenţii de alungire sau de îngroşare a penisului.

„Procedura de îngroşare se realizează fie cu substanţe de umplere, cel mai folosit fiind acidul hialuronic, fie cu grăsime proprie. Prima se efectuează cu anestezie locală şi durează zece minute, iar cea de-a doua în jur de o oră şi necesită anestezie generală", explică chirurgul Călin Doboş. Fiecare dintre cele două proceduri costă între 500 şi 1.000 de euro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite