Tinerii ar putea deveni imuni la cafea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii din ziua de azi preferă să consume energizante, în locul cafelei, atunci când au nevoie de un aport de energie.

Potrivit Time, un raport al unei firme de cercetare a pieţei susţine că e posibil ca tinerii să devină imuni la cafea din cauza înlocuirii acesteia cu energizantele.

Alex Stein, un tânăr de 24 ani, a declarat pentru ziarul Time: "Cafeaua are un gust foarte amar. Nu pot sa iau mai mult de o inghiţitură, fară să beau după aceea apă." El preferă băuturile energizante, care au un gust mult mai bun.

 Potrivit raportului, doar 27% dintre persoanele din grupa de vârstă 18 - 24 de ani consumă cafea zilnic, cu diferite gusturi. Îngrijorător pentru sănătate, aceştia preferă energizantele dulci în locul cafelei. Prin contrast, 75% dintre cei vârstele între 45 - 54 ani şi 80% din cei de 55 - 64 ani beau o ceaşcă de cafea în fiecare zi.Doar 28% din grupul de tineri au declarat că le place gustul cafelei pure, în comparaţie cu 53% şi 61% din celelalte două categorii.

Matt Yemma, un consultant în relaţii publice în vârstă de 26 de ani, a spus: "Cred că marketingul agresiv al băuturilor energizante, cum ar fi Red Bull, comparat cu gustul rău al cafelei şi cum cele două băuturi ne fac să ne simţim, sunt motivele pentru care eu şi alţi tineri preferăm energizantele."

Bill Patterson, un analist de la firma Mintel de cercetare a pieţei, a declarat: "Generaţia mai în vârstă care consumă cafea, a crescut cu obiceiul de a bea cafea. Nu pot să îmi imaginez un tânăr din noua generaţie, în jur de 30 ani, să spună - 'O să încep de acum să beau cafea.'"

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite