Test de sânge pentru cancerul ovarian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancerul ovarian va putea fi diagnosticat în primele stadii cu ajutorul unui test de sânge inventat de cercetătorii australieni. Australia, Marea Britanie şi Irlanda sunt deocamdată singurele ţări în care a fost lansat testul, numit de inventatorii săi OvPlex.

El depistează cinci substanţe chimice pe care celulele tumorale le eliberează pe măsură ce cresc. OvPlex diagnostichează cancerul ovarian cu mult timp înainte de a metastaza, salvând astfel milioane de vieţi.

Testul este de un real ajutor în condiţiile în care, în prezent, medicii diagnostichează cancerul ovarian în stadii avansate, când simptomele devin evidente. Tocmai din acest motiv, el a fost numit „ucigaşul tăcut”.

Simptomele, evidente dupĂ CINCI ANI

Tumorile ovariene au o evoluţie lentă şi simptomele devin evidente, în medie, după cinci ani de la apariţia  primelor celule canceroase.

Totuşi, medicii atrag atenţia că acest tip de cancer are câteva simptome specifice care apar chiar din primele stadii.

Acestea sunt sângerările vaginale anormale, durerea abdominală, senzaţia de balonare, pierderea poftei de mâncare, pierderea în greutate, oboseala, urinarea frecventă, constipaţia sau diareea.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite