Test de urină pentru apendicită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii ar putea pune pe viitor diagnosticul de apendicită pe baza analizei unei simple mostre de urină. Mai exact, testul va urmări prezenţa în urină a unei proteine numite alfa 2 glicoproteină bogată în leucină sau LRG, care a fost identificată la pacienţii cu apendicită.

Pentru a ajunge la această concluzie, doctorii americani de la spitalul de copii din Boston (SUA) au analizat, într-o primă fază, mostre de urină de la 24 de copii, din care jumătate fuseseră diagnosticaţi cu apendicită, iar restul erau sănătoşi.

Rezultatele obţinute au fost coroborate cu alte analize făcute în acest sens, iar în final au putut fi identificate aproximativ 60 de proteine, posibili markeri în depistarea rapidă a apendicitei.

Ulterior, s-au făcut noi teste pe 67 de copii suspecţi de apendicită, pentru a valida proteinele identificate. Dintre acestea s-a remarcat doar LRG. 

Apendicita afectează o persoană din zece şi este una dintre bolile pentru care s-au înregistrat cele mai multe intervenţii chirurgicale. Aceasta pentru că, în multe cazuri, boala evoluează fără simptome şi este depistată pe ultima sută de metri. În prezent, medicul pune diagnosticul de apendicită în urma examenului clinic sau a unei radiografii. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite