Terapii naturiste împotriva căderii părului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căderea părului este stresantă şi pentru femei, şi pentru bărbaţi! Această situaţie neplăcută poate fi temporară sau permanentă. Din mulţimea cauzelor cunoscute amintim:

Căderea părului este stresantă şi pentru femei, şi pentru bărbaţi! Această situaţie neplăcută poate fi temporară sau permanentă.

Din mulţimea cauzelor cunoscute amintim: bolile infecţioase, emoţiile puternice (şocurile), diabetul, unele boli de piele, cancerul, stările febrile îndelungate, greşelile de alimentaţie sau medicaţie, igiena defectuoasă a părului, dar şi acţiunile chimice frecvente - vopsirea şi coafarea acestuia. Desigur, părul poate să ne cadă la orice vârstă, în funcţie de factorii care declanşează neaşteptata afecţiune. Pentru toate aceste motivaţii există mai multe remedii eficiente, oferite de medicina naturistă.

Remedii ieftine

- Alifie de coada şoricelului în amestec cu tinctură de propolis 30 la sută - picături pe care le putem procura de la plafar. Vom frecţiona rădăcina părului, energic, în fiecare seară, cel puţin 10 minute.
- Tot sub formă de frecţii (de două ori pe săptămână) putem folosi şi tinctura de ardei iute; soluţia aceasta care dă rezultate evidente poate fi pregătită de noi, în casă: vom pune 200 g de ardei iute în 100 ml alcool şi lăsăm acest amestec la macerat timp de opt zile.
- În lupta pentru combaterea căderii părului ne poate ajuta şi sucul proaspăt de creson (năsturel), plantă denumită popular "sănătatea corpului", datorită proprietăţilor sale anticancerigene şi depurative. Rezultate încurajatoare se obţin şi din frecţiile cu decoct de creson, mai ales în anotimpul rece.
- După spălarea şi clătirea părului, masarea capului se mai poate face cu decoct de săpunăriţă (cinci linguri de plantă, la 500 ml apă, fierte timp de 10 minute).
- Tot după spălarea părului, clătirea acestuia cu suc de urzică în amestec cu decoctul de frunze de mesteacăn (trei linguri la 500 ml apă) este salutară.
- Şamponul pregătit în casă îl putem folosi trei zile pe săptămână. Acesta se prepară din 10 gălbenuşuri de ouă de prepeliţă amestecate cu trei linguriţe de ulei de măsline extravirgin şi două linguri de decoct de urzică (patru linguri de plantă fierte în 300 ml apă, timp de 10 minute). În timpul tratamentului pentru femei este ideal ca părul să fie coafat cât mai simplu şi să se renunţe la fixativ.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite