Terapia cu muguri combate bolile de sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Extractele din muguri de plante stimuleaza imunitatea
Extractele din muguri de plante stimuleaza imunitatea

Această metodă de tratament foloseşte substanţele vegetale din muguri, mlădiţe, scoarţa ramurilor tinere şi din seminţe. Extractele gemoterapice sunt 100% naturale şi acţionează asupra organismului cu efecte asemănătoare hormonilor.

Tincturile preparate din extracte de ţesuturi vegetale embrionare păstrate în amestec de alcool, apă şi glicerină îşi menţin în concentraţie mare principiile active.

„Gemoterapia poate fi folosită pentru o serie largă de afecţiuni, atât în scop profilactic, cât şi ca metodă de tratament adjuvant în bolile acute sau cronice", spune medicul specialist în homeopatie şi gemoterapie Simona Niţu, preşedintele Asociaţiei Române de Gemoterapie şi Homeopatie.

Indicată şi copiilor de peste un an

Datorită faptului că gemoterapia nu prezintă contraindicaţii majore, ea poate fi folosită cu succes şi în cazul copiilor. „Terapia cu muguri şi mlădiţe din plante are efecte benefice pentru stimularea imunităţii şi pentru combaterea infecţiilor respiratorii frecvente primăvara. Sunt indicate preparatele din muguri de mesteacăn (care stimulează imunitatea), de brad (care, în afară de efectul benefic asupra aparatului respirator, stimulează şi dezvoltarea sănătoasă a scheletului şi dentiţiei) şi de măceş (care potenţează acţiunea plantelor).

În cazul copiilor, preparatele gemoterapice pot fi administrate începând cu vârsta de un an şi jumătate pentru combaterea cariilor dentare şi pentru prevenirea deformărilor osoase. Atenţie însă, administrarea oricăror astfel de preparate trebuie făcută la indicaţia unui specialist, în funcţie de greutatea şi de vârsta copilului", recomandă medicul Simona Niţu.

În cazul adulţilor, pentru creşterea rezistenţei organismului în faţa bolilor este indicată administrarea mugurilor de cătină. Pentru rezultate optime, pot fi folosiţi şi mugurii de brad sau de măceş. Sunt recomandate 40-50 de picături, de două-trei ori pe zi, diluate în puţină apă, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Mesteacănul, un bun detoxifiant

Gemoterapia poate fi folosită, în această perioadă, pentru eliminarea toxinelor acumulate pe durata Sărbătorilor şi pentru reducerea nivelului colesterolului „rău". Efecte benefice au preparatele din sevă de mesteacăn, care au proprietăţi detoxifiante, dar şi energizante. Sunt indicate între 25 şi 50 de picături.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite