Terapia biologică, inamicul artritei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii cu spondilită anchilozantă (o formă de artrită), care nu răspund la medicaţia clasică, bazată pe antiinflamatoare, pot apela la terapia biologică.

Spre deosebire de celelalte tratamente, care doar atenuează simptomele, noua terapie injectabilă acţionează asupra „mecanismului” care produce inflamaţia. În trei luni, boala intră în remisiune (simptomele dispar), iar pacientul îşi poate relua activităţile zilnice.

Tratamentul este decontat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar pacienţii trec, în prealabil, printr-o serie de evaluări riguroase. „Terapia este eficientă dacă boala este descoperită la timp.

În prezent, între 1.000 şi 2.000 de persoane beneficiază de terapie biologică în România”, spune medicul reumatolog Cătălin Codreanu, Centrul de Boli Reumatismale „Dr. I. Stoica” din Bucureşti. Terapia biologică şi-a dovedit utilitatea şi în tratarea poliartritei reumatoide.

În România, o persoană din 100.000 are spondilită anchilozantă, cei mai afectaţi fiind tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 40 de ani.

Spondilita anchilozantă este o boală cronică progresivă, care afectează îndeosebi coloana vertebrală, dar se poate manifesta şi prin inflamaţii la nivelul încheieturilor, umerilor, şoldurilor sau genunchilor.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite