Terapeutică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naturistele miraculoase.

Rădăcina de Ginseng conţine un număr impresionant de minerale şi oligoelemente (fosfor, sulf, potasiu, calciu, bariu, mangan, titan, stronţiu), de enzime rare, acizi graşi şi răşini, iar în cantităţi mari vitaminele A, B, C, D şi E.

 Tratamentul cu Ginseng nu produce insomnie, iar beneficiile acestuia sunt numeroase: înlătură oboseala, contribuie la creşterea vizibilităţii nocturne, grăbeşte formarea reflexelor condiţionate, este afrodiasiac şi fortifiant. La începutul iernii, fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă o cură cu Ginseng persoanelor care nu rezistă la efort fizic şi intelectual.

Dar în perioada terapiei se impune un consum minim de cafea şi alcool. Astfel se evită migrenele şi creşterea hipertensiunii arteriale.

Ginsengul protejează memoria. În China, tratamentul cu Ginseng se recomandă pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.

Terapia scade procentul de zahăr în sânge, în special la bolnavii cu diabet de tip 2. În plus, planta şi-a dovedit eficienţa prin efectele neaşteptate: scade hipertensiunea, dar vine şi în ajutorul hipotensivilor şi le regleză tensiunea.

Ginsengul e recomandat şi în combaterea asteniei, stărilor depresive, sterilităţii, reumatismului, tuberculozei şi în convalescenţă.

Alte remedii cu efecte antioxidante: tonicul de hrean. Acest preparat se recomandă persoanelor vulnerabile la bolile de sezon, dar şi celor care se confruntă cu oboseala cronică.

Tratamentul este foarte simplu şi trebuie urmat timp de două-trei luni: se rade o rădăcină de hrean în care se amestecă miere în procent de 2-1.Se îngurgitează de patru-cinci ori pe zi câte o linguriţă după care se bea un pahar de apă caldă.

Un alt remediu care alungă oboseala, previne senilitatea şi contribuie la creşterea imunităţii. Ingredientele folosite: şase ouă cu coajă albă, zece lămâi, 150 mg miere şi 50 ml coniac: punem ouăle într-un borcan şi peste ele turnăm sucul lămâilor.

Acoperim borcanul cu o folie negră sau un tifon şi îl păstrăm la rece şi la întuneric până ce coaja ouălelor se dizolvă (în general şase-opt zile).

După ce coaja ouălor s-a dizolvat adăugăm mierea şi coniacul. Doza zilnică este de trei linguri pe zi, după mese.

Preparatul cu lămâie şi miere este renumit pentru efectele sale şi în cazul erupţiilor cutanate. Şi persoanele sănătoase pot
urma acest tratament pentru revigorarea organismului cu calciu şi vitamine.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite