Terapeutică: Tonice de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terapeutică: Tonice de vacanţă
Terapeutică: Tonice de vacanţă

Există remedii naturale, fără conservanţi şi aditivi, care ne pot asigura confortul fizic şi psihic. Iată un tonic de vacanţă excelent: păstura, un produs natural, renumit pentru efectele sale terapeutice asupra sănătăţii.

Produsul se obţine prin fermentarea polenului cu ajutorul albinelor, prin eliminarea aerului din granulele polenului şi prin „sigilarea” celulelor fagurilor cu propolis.

În urma fermentării polenului apare un produs nou, păstura, care are o compoziţie chimică diferită de cea a polenului: valoarea ei nutritivă şi antibiotică este de trei ori mai mare decât a polenului şi de aceea se numeşte „pâinea albinelor”.

Păstura conţine multe zaharuri simple, vitamina K, enzime şi aminoacizi, o aciditate ridicată şi, de aceea, este uşor asimilată de organism. O cură cu păstură creşte imunitatea organismului şi diminuează starea de oboseală.

De asemenea, păstura este hrănitoare pentru cei care adoptă o alimentaţie dietetică. Mai mult, persoanele care suferă de una sau mai multe boli grave precum ulcere, tumori, ciroză sau diferite forme de cancer, care nu pot digera bine polenul, se pot revitaliza cu păstură. Specialiştii apreciază că păstura este mai eficientă în bolile de ficat şi asigură buna lui funcţionare.

image


Cum se administrează: în prima săptămână se iau cantităţi zilnice mici, două linguriţe speciale care însoţesc leacul, procurat de la plafar. Doza creşte treptat, până se ajunge la o linguriţă obişnuită pe zi. Acest tonic se păstrează sub limbă, cel puţin 15 minute, apoi se înghite.

“După modelul specialiştilor din Japonia, Franţa şi Anglia, ţări cu un consum apreciabil de produse apicole pure, şi în ţara noastră s-au obţinut, în premieră, lăptişorul de matcă pur şi păstura pură” explică Ovidiu Bodea, specialist în apicultură.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite