Ţelina atenuează durerile reumatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai frecvent, ţelina este utilizată ca remediu împotriva reumatismului şi gutei. Atât ţelina comună, cât şi o varietate a sa, ţelina de rădăcină (de la care se consumă doar bulbul rotund, nu şi tulpina) conţin vitamina C, acid folic, potasiu, fibre şi carbohidraţi.

„Cura cu ţelină sau cu suc de ţelină ajută organismul să elimine fluidele în exces şi acidul uric, care accentuează durerile provocate de reumatism şi de gută. Sucul cicatrizează ulceraţiile şi rănile atunci când este aplicat direct pe acestea. Mai mult, seminţele de ţelină sunt un antiseptic eficient şi, datorită efectului diuretic, ajută în tratarea cistitei şi infecţiilor urinare", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Reţeta săptămânii: Salată de ţelină cu iaurt de capră

Timp de preparare: 15 minute

Calorii: 50/porţia

Ingrediente: 300 g de ţelină, 2 fire de ceapă verde, un morcov, o căpăţână de usturoi, 200 g de iaurt de capră, 100 g de ulei de măsline, cimbru, după gust.

Preparare: Usturoiul se pasează fin în piuliţă, se adaugă ulei puţin câte puţin, apoi se toarnă şi iaurtul. Separat, se curăţă zarzavatul, se taie cubuleţe şi deasupra se adaugă pasta de usturoi. Salata se serveşte cu lipie.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite