Tamiflu nu ar trebui prescris copiilor - studiu britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tamiflu nu ar trebui prescris copiilor - studiu britanic
Tamiflu nu ar trebui prescris copiilor - studiu britanic

Un studiu publicat astăzi de British Medical Journal (BMJ) arată că medicamente antigripale precum Tamiflu nu ar trebui prescrise copiilor, pentru că efectele adverse depăşesc beneficiile, relatează AFP.

Autorii cer autorităţilor medicale britanice să îşi reevalueze rapid politica actuală faţă de pandemia de gripă A/H1N1. Potrivit medicului generalist Carl Henegan, expert la spitalul John Radcliffe din Oxford, unul dintre autorii studiului, politica actuală de a prescrie Tamiflu pentru o boală relativ uşoară este "o strategie nepotrivită".

Efectele negative ale unei prescrieri sistematice - aşa cum se practică în acest moment în Anglia - sunt mai importante decât binefacerile unei reduceri cu o zi şi jumătate a duratei simptomelor, consideră el.

În Marea Britanie, Tamiflu poate fi obţinut cu uşurinţă, fără reţetă.

Studiul, care se bazează pe analizarea datelor disponibile în urmă unor teste comparative ale inhibitorilor de neuraminidază la copii, subliniază că Tamiflu poate provoca stări de vomă, deshidratare sau complicaţii.

Însă medicamentul are efecta slabe sau deloc asupra crizelor de astm, otitelor sau nevoii de a recurge la antibiotice la copii.   

Studiul a fost publicat la circa o săptămână după ce şi alte cercetări au conchis că o parte dinre copiii cărora li s-a administrat Tamiflu preventiv au prezentat efecte secundare, precum, stări de vomă, insomnii sau coşmaruri.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite