Sunătoarea, leac în 80 de boli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sunătoarea, leac în 80 de boli
Sunătoarea, leac în 80 de boli

Studii recente realizate în Europa şi în SUA arată că sunătoarea este un remediu de bază pentru depresie, considerată maladia secolului al XXI-lea. Este pentru prima dată în ultima sută de ani când o plantă medicinală este recunoscută şi recomandată de lumea medicală.

Dar fitoterapeuţii recomandă terapia cu sunătoare în peste 80 de boli: de la hipertensiune arterială şi astm până la afecţiuni hepatice, gastrice şi pulmonare.

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, precizează că planta acţionează ca sedativ, cicatrizant, antiinflamator hepatic şi intestinal, antibiotic, revigorant şi remineralizant. Cele mai eficiente preparate sunt infuziile simple şi combinate, tinctura, uleiul şi siropul de sunătoare.

Mod de preparare: Într-o jumătate de litru de apă se pun la macerat patru linguri de sunătoare uscată. După opt ore se strecoară. Planta care a rămas după filtrare se fierbe din nou în tot atâta apă, timp de cinci minute. După ce s-a răcit, ceaiul se strecoară. În final, cele două extracte se amestecă şi toată cantitatea se bea zilnic, în trei reprize, cu 30 de minute înaintea meselor principale.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite