Splinuţa tratează infecţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Splinuţa tratează infecţiile
Splinuţa tratează infecţiile

Splinuţa este una dintre cele mai folosite plante în terapia infecţiilor respiratorii superioare cronice şi acute. Pentru astfel de afecţiuni se recomandă decoctul, câte două căni pe zi, vreme de 10 zile.

Multă vreme, planta, numită în limbaj popular floare-boierească, vargă-de-aur sau zmeoaică, a fost utilizată în special ca antiinflamator urinar.

Tratamentul cu splinuţă este un valoros antiseptic urinar, dar şi un calmant recunoscut pentru rinichi, atenuând spasmele de la acest nivel, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Cura cu infuzie de splinuţă se ţine câte 14 zile şi se poate repeta de mai multe ori pe an. Florile galbene ale plantei, cu o mare valoare terapeutică, pot fi adunate în intervalul iulie-octombrie.

Se poate recolta şi planta întreagă, utilă în terapia multor afecţiuni: de la eczeme, hemoragii intestinale, enterocolite şi diaree până la tulburări psihice”. 

Mod de administrare

Infuzie: o linguriţă cu vârf de plantă se infuzează, timp de 15 minute, într-o cană cu 250 ml de apă clocotită. Se consumă câte trei căni pe zi, timp de  două săptămâni.

Decoct: se fierb la foc mic două linguri de plantă mărunţită în 300 ml cu apă. După cinci minute se ia vasul de foc. Se bea zilnic câte o cană, timp de 10 zile. O cură cu decoct de splinuţă se poate repeta de şase ori pe an. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite