Spanacul - un panaceu pentru toate vârstele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spanacul este considerat de nutriţionişti drept o "bombă" de minerale şi vitamine. De aceea şi face parte din dieta convalescenţilor şi anemicilor. Rezerva sa de betacaroten este extrem de

Spanacul este considerat de nutriţionişti drept o "bombă" de minerale şi vitamine.
De aceea şi face parte din dieta convalescenţilor şi anemicilor. Rezerva sa de betacaroten este extrem de valoroasă. Cercetările recente precizează că aceasta poate preveni apariţia unor forme de cancer, dar şi a bolilor de inimă. O cană de spanac echivalează cu 70 la sută din raţia zilnică de tonice. Vitaminele B6 şi C sunt considerate constituienţi esenţiali care susţin sistemul imunitar. În privinţa calciului şi a potasiului, aceste minerale valoroase contribuie la dezvoltarea oaselor şi la păstrarea unei tensiuni normale. Disputele asupra dozei de fier existentă în compoziţie au ajuns la un consens. Cantitatea de circa 2-5 mg la 100 g poate învinge anemiile. O dietă bogată în această legumă mai are un avantaj: ea "mătură" căile digestive, curăţind intestinele de reziduuri. De preferinţă, spanacul se consumă crud, în salate; poate fi preparat în diverse moduri. În combaterea depresiilor nervoase, nutriţioniştii recomandă un pahar de suc, obţinut din spanac şi leurdă. Are totuşi şi contraindicaţii: în reumatism, artritism, inflamaţii gastrice sau intestinale (din cauza oxalaţilor de potasiu şi calciu).

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite