Soia, bogată în coenzima Q10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boabele de soia sunt înlocuitori ideali ai cărnii şi pot fi consumate şi de persoanele care au alergii la produsele lactate.

 „Acţiunea terapeutică a boabelor de soia se bazează pe proprietăţile lor vitaminizante, remineralizante, tonifiante, energizante şi anticancerigene", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. De asemenea, soia are unconţinut crescut de coenzima Q10, care încetineşte procesul de îmbătrânire. Acest aliment este indicat în tratarea anemiilor, nevrozelor, bolilor cardiovasculare, diabetului zaharat, dar şi în tulburările de menopauză şi în insuficienţa ovariană.

Reţeta săptămânii: Brânză de soia

Ingrediente: 1,5 litri de lapte de soia, două lămâi
Preparare: Laptele de soia se fierbe. După cinci minute se adaugă sucul celor două lămâi. Conţinutul se pune într-o pânză deasă, se lasă să se scurgă şi se presează. Se obţin 250 g de brânză tofu. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite