Smochinele, anticancerigene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din punct de vedere nutriţional, smochinele sunt un tonic pentru toate categoriile de vârstă. Specifice lor sunt o enzimă tămăduitoare, ficina, cu rol în reglarea digestiei, şi benzaldehida, un important factor anticancerigen.

 „Aceste fructe sunt o sursă naturală de minerale, dintre care cele mai importante sunt fierul, potasiul, fosforul, calciul, magneziul, cuprul şi sulful. Doza de potasiu (element de bază pentru sănătatea inimii şi pentru controlul hipertensiunii arteriale) depăşeşte 400 mg în smochinele uscate", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi în nutriţie.

Reţeta săptămânii: Fursecuri cu smochine

Timp de preparare: 45 de minute
Calorii: 200/porţia

Ingrediente: 100 g ulei de măsline, 100 g zahăr brun, 150 g făină, 3 ouă, 2 linguri de smântână, 50 g smochine tăiate mărunt, 50 g nuci măcinate, o lingură de cacao, un pacheţel de vanilie, hârtie pergament.

Preparare: Se amestecă bine ouăle cu zahărul şi cu uleiul. Se adaugă treptat celelalte ingrediente. După ce compoziţia s-a omogenizat, se umple un cornet din hârtie pergament cu orificiu şi se toarnă compoziţia (prin apăsarea cornetului) în tava tapetată tot cu hârtie pergament la o distanţă de câte trei centimetri între fursecuri. Tava se ţine în cuptor, la foc potrivit, timp de 20 de minute. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite